Popis
Ryža sa spracováva veľmi šetrným spôsobom, a tak si zachováva všetky potrebné minerály. Podľa japonskej technológie sa používa mlynček, ktorý odstráni len nestráviteľnú voskovú časť zrna.
Príprava ryže na sushi: ryžu dôkladne prepláchnite studenou vodou, kým voda nepotečie. Pridajte 1,25 dielu vody na 1 diel ryže a priveďte ryžu do varu. Znížte teplotu a varte 15 minút. Počas varenia nezdvíhajte pokrievku ani nemiešajte. Po 15 min stiahnite z ohňa, pod pokrievku vložte utierku a nechajte ju 10 min dovariť.
Potom ryžu vyberte do väčšej nádoby (inej ako kovovej) a ochuťte octovým nálevom pripraveným podľa Kikkoman Ocot na sushi alebo si pripravte recept na octový nálev . Ak ryžu pripravujete ako prílohu, pred varením ju osoľte. Po uvarení nevarte. Výborný je aj s morskými riasami hijiki, ktoré sa opäť pridávajú pred varením.
Energetická hodnota na 100 g:
1439 Kj (344 kcal)
Tuk 0 g
Sacharidy 77,7 g.. z toho cukry 0 g
Bielkoviny 6,6 g
Krajina pôvodu.
Balené v 1 kg vreciach so ZIP uzáverom.
Hmotnosť | 1.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.