Popis
Tamari sa výborne hodí do marinád na mäso, ryby alebo tofu. Používa sa aj ako súčasť omáčok na jedlá, napríklad teriyaki.
Tradične sa podáva k sushi (vyskúšajte náš recept na jeho prípravu) a k sašimi, kde sa používa na namáčanie jednotlivých kúskov pre intenzívnu chuť umami.
Ak pripravujete japonskú polievku miso alebo iný typ vývaru, môžete do nej pridať tamari. Získate tak bohatšiu chuť.
Vylepšite chuť ryžových a rezancových jedál. Použitie tamari na ryžu alebo rezance dodá jedlu výraznejšiu chuť.
Tamari je vynikajúce na dochutenie vegetariánskych alebo vegánskych jedál, pretože jeho výrazná chuť umami dokáže nahradiť chuť mäsových vývarov. Pripravte si naše lahodné ryžové závitky s tofu.
Môže byť súčasťou domáceho dresingu na šaláty. Môžete ho zmiešať s olivovým olejom, jablčným octom, sezamovým olejom a trochou medu alebo zázvoru, čím získate zaujímavú a chuťovo vyváženú omáčku. Vyskúšajte miso dip so sójovou omáčkou.
Na šaláty (zeleninový šalát s údeným tempehom).
SUROVINY
sója, voda, morská soľ, koji (Aspergillus oryzae)
Alergény: sója
Uchovávajte v chlade a tme, nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.
KRAJINA PÔVODU: Japonsko
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE NA 100 G ALEBO 100 ML VÝROBKU
Energetická hodnota: 415 kJ/99 kcal
Tuk:0 g
z toho nasýtené mastné kyseliny:0 g
Sacharidy:11,4 g
z toho cukry:5,2 g
Bielkoviny:13,4 g
Soľ:13,4 g
Hmotnosť | 0.4 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.