Popis
Sójová omáčka Kikkoman - 1L
Pre umocnenie chuti z každého kúsku.
Každý kúsok sushi namočený do sójovej omáčky Kikkoman vytvorí vo vašich ústach fenomenálne chuť. Sushi a sójová omáčka k sebe patria ako oceán a ryby. Rovnako tak záleží predovšetkým na jej vysokej kvalite, pretože jedine tak Vám bude sprostredkovaná úplne dokonalá chuť. Sójová omáčka Kikkoman je jednou z tých najkvalitnejších. Čisto prírodná fermentácia rozdrvených sójových bôbov, pražené pšenica prebieha pomaly a trvá niekoľko mesiacov, čo je po mnohých stránkach zárukou tej najvyššej kvality.
Má svetlohnedú farbu a príjemnou silne aromatickú vôňu.
použitie
Ako omáčka k sushi
Dochucovadlo do polievok, omáčok, na testoviny, ryžu
Na marinovanie mäsa a na prípravu minútok
skladovanie
Objem: 1000ml
Zloženie: voda, sójové bôby, pšenica, soľ, alkohol
Skladujte v suchu a tme.
na 100 ml: | |
---|---|
Energetická hodnota | 325 kJ/77 kcal |
Tuky | 0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 3,2 g |
z toho cukry | 0,6 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 16,9 g |
Vyrobené: Japonsko
TIP NA SKVELÝ RECEPT
Voňavá kačica na pomarančoch
1 mladá kačica, (asi dvojkilový),
100 ml slnečnicového oleja,
3 pomaranče, (chemicky neošetrené),
1 cibuľa, 1 lyžica nerafinovaného cukru,
4 lyžice pomarančovej marmelády,
300 ml bieleho vína, 500 ml hydinového vývaru,
4 lyžice sójovej omáčky Kikkoman,
soľ, mleté biele korenie
Kačicu opláchnite a osušte. Nasekajte na porcie, osoľte a okoreňte. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno, pomaranča olúpte a rozdeľte na dieliky, odstráňte aj bielu kôru a prekrájajte. Kôru z jedného pomaranča oškrabte škrabkou a tiež nakrájajte nadrobno.
V pekáči rozohrejte olej, na ktorý pridajte cibuľku, nechajte zosklovatieť a pridajte cukor, kôru, vývar, víno, sójovú omáčku. Povaríme a kačicu vložte kožou dole. Priklopte a dajte do rúry, pečte pri 160 stupňoch asi 40 minút. Potom kačicu obráťte a zložiť pečte ešte ďalších 40 minút. Priebežne kontrolujte, nalievajte výpekom a podlievame vývarom. Nakoniec šťavu zlejte.
Kačicu preložte na plech a dopečte pri 180 stupňoch dozlatista. Do šťavy pridajte pomaranča, marmeládu a povaríme. Dochuťte soľou, korením, prípadne čili. Môžete precediť alebo ponechať s kúskami pomarančov.
Pokrm podávajte s ryžou alebo malými zemiačiky.
Hmotnosť | 1.25 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.