Popis
RYžový ocOt - Balenie 900ml
Správne ochutená ryža je alfa aj omega sushi receptúr
Ryžový ocot je základná ingrediencie na sushi. V podstate slúži k správnemu dochutenie ryže. Tá musí mať vyváženú ľahko kyslú a jemne sladkastú chuť. Tej docielite tak, že po jej uvarení ryžu pozvoľna prochladíme miešaním, necháme ju chvíľku odležať a potom ju dochutíme pripraveným ryžovým octom. Ocot si môžete dochutiť podľa ľubovôle a to aj dopredu.
Je navyše jemnejšie ako klasický ocot vďaka čomu má aj mnoho výživných látok a dezinfekčné účinky. Kyslosť: 6,2%.
Tip - Potrebujete:
900ml octu
630g cukru krupica
125g soli
Všetko zohrejeme v hrnci, aby sa dôkladne všetky suroviny zmiešali. Necháme úplne vychladnúť a potom skladujeme v chladničke či špajze. Pred každým použitím je potrebné protreby.
Takto ochutený ocot môžete použiť aj ako zálievku na šalát alebo práve na dochutenie ryže. Na šalátovú zálievku ho ale ešte radšej rozrieďte.
Pre dochutenie sushi ryže odporúčame dať takto pripraveného nálevu min. 1/10 z množstva vody, v ktorom sa ryža varila. Napr. 1 kg sushi ryže uvaríte v 1,2 l vody a dochutíte min. 120 ml ochuteného octu.
Skladovanie
Hmotnosť: 900 ml
Skladujte v suchu a tme.
Vyrobené: Južná Kórea
Zloženie: voda, ocot z obilia, extrakt z hnedej ryže, kukuričný sirup, izomalto-oligosacharidy, kyselina citrónová, jablčná aróma.
Hmotnosť | 0.95 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.