Popis
Jazmínová ryža - LOTUS 1KG
Neobyčajná ryža s výbornou chuťou
Jazmínová ryža je veľmi bohatá na škrob, potrebné vitamíny a minerály. Jej chuť je výrazná s voňavým nádychom jazmínu. Typom je to dlouhozrná ryža s vysokou lepivosťou. Vhodná na prípravu tradičných ázijských pokrmov a dezertov. Ryžu si môžete dochutiť octom, alebo ju na cibuľke orestovať a potom v osolenej vode uvariť do mäkka.
Má preukázateľný vplyv na znižovanie cholesterolu v krvi.
Príprava
varením:
Ryžu dôkladne premyte v studenej vode. V pomere na 1 šálku ryže pridáme 1,2 šálky vody, osolíme. Privedieme k varu, varíme cca 20 minút. Po uvarení je jazmínová ryža ľahko zlepená ale krehká a nadýchaná.
Na panvici:
Príprava na otvorenej panvici: 225g thajskej jazmínovej ryže, 1l vody
1. Ryžu vyperieme v sitku pod studenou tečúcou vodou, potom ju necháme odkvapkať
2. Vodu privedieme k varu, pridáme ryžu, raz zamiešame a zmiernime plameň na strednú var
3. Varíme 8-10 minút, kým ryža nezmäkne
4. Scedíme a pred podávaním vidličkou zľahka načechráme.
vstrebávaním:
Príprava formou vstrebávanie: 225g thajskej jazmínovej ryže, 4,4 dl vody
1. Ryžu vyperieme v sitku pod studenou tečúcou vodou
2. Vodu aj s ryžou privedieme k varu, raz zamiešame a prikryjeme pokrievkou
3. Plameň stiahneme na minimum a varíme 10 minút, potom necháme mimo plameň 5 minút odpočinúť
4. Ľahko vidličkou ryžu načechráme a ihneď podávame.
Skladovanie a zloženie
Hmotnosť: 250g
Skladujte v suchu a tme.
Vyrobené: Thajsko
Skvelý recept s jasmínovou ryžou
Vyprážané jazmínová ryža s krevetami a ananásom
ingradiencí:
400 g uvarenej jazmínovej ryže
2 zelené cibuľky
3 vajcia
100 g konzervovaného ananásu
200 g vykostených kuracích stehien
50 g varených malých kreviet zmrazených (alebo konzervovaných)
3 lyžice slnečnicového oleja
2 lyžice sójovej omáčky Kikkoman
1 lyžica ryžového vína (Mirin)
Postup prípravy:
Kuracie mäso nakrájame na tenké plátky a osmažíme ich vo woku na rozpálenom oleji dozlatista.
Pridáme krevetky, ananás, sójovú omáčku a víno. Zložíme z woku a udržiavame na teple.
Do wok panvice dáme trochu oleja, rozpálime ho, nalejeme rozšľahané vajcia s najemno pokrájanou cibuľkou a upečieme omeletu, ktorú palicami či vareškou roztrháme. Pridáme ryžu a zmes kreviet s mäsom a poriadne premiešame.
Hmotnosť | 1.1 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.