Popis
JAPONSKÁ CHALUHA WAKAME Krájanie - 50G
Tradičná japonská surovina pre zdravie ...
Máte radi šaláty? Alebo chcete vyskúšať tradičné japonskú polievku MISO? Japonská riasa wakame je tradičné japonskou surovinou pre prípravu zeleninových polievok a čerstvých šalátov. Wakame je veľmi výživná, bohatá na vápnik, horčík, jód a vlákninu. Obsahuje množstvo vitamínov ako napríklad A, C.
medicínske použitie
V japonskej medicíne sa používa riasa wakame pre čistenie krvi, pri srdcových chorobách. Posilňuje ČINOSŤ pečene a koriguje krvný tlak. Je vhodná aj pri špeciálnych diétach ako zdroj kvalitných živín.
použitie
Chystáte sa na prípravu japonskej polievky MISO, potom do nej pridajte 1 lyžičku riasy wakame. Ak chcete si pripraviť šalát, odporúčame namočiť riasu na 5-10 minút do studenej vody.
Skladovanie a Zloženie
Skladujte pri izbovej teplote na tmavom mieste. Nevystavujte priamemu slnku. Obal obsahuje silikagél - ten nejesť!
Hmotnosť: 50g
Vyrobené: Južná Kórea
Recept na WAKAME ŠALÁT
Na 6 porcií potrebujete:
25g sušených rias wakame
1 uhorka
1 paradajka
ľadový šalát
2 lyžice sezamového oleja
biely pražený sezam
Dresing: 2 lyžičky horčice (ideálne japonské, môže byť aj dijonská)
100g cukru kryštál
40ml ryžového octu 8%
40ml japonskej sójovej omáčky Kikkoman
Najprv si namočte na 10 min. wakame do studenej vody. Do horčica prilievajte ocot a miešajte, potom pridajte sójovú omáčku a cukor. Miešajte do peny. Sceďte riasy, vytlačte vodu, nakrájajte paradajka a uhoriek a ľadový šalát natrhajte rukami. Pripravenú zeleninu dajte do misky, pridajte dresing a polejte sezamovým olejom a premiešajte. Posypte bielym sezamom.
Hmotnosť | 0.05 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.