Popis
NORI GOLD PREMIUM - 50KS
Zelené jedlé a zdravé morské riasy
Balené vo forme sušených plátkov. Ideálne na prípravu sushi Maki, Gunkan alebo Nigiri. Táto riasa takmer najvyššej kvality má pevné miesto v japonskej a čínskej kuchyni. Pridáva sa do hotových jedál.
Pestuje sa na japonskom a čínskom pobreží a jeho produkcia je prísne kontrolovaná z hľadiska kvality. Morské riasy rastú v sieťach a pestovatelia ich zbierajú na lodiach len počas odlivu. Po ulovení sa jemne naseká na hustú kašu, ktorú potom pestovatelia sušia na bambusových rohožiach stlačených do tenkých plátov.
Je bohatá na jód, bielkoviny, vápnik, železo, vitamíny A,B,B12,C, chlorofyl. Zabraňuje usadzovaniu cholesterolu v cievach.
Výborne chutí v kombinácii so sójovou omáčkou, sezamovým alebo olivovým olejom či chrenom Wasabi.
Používa
- tieto morské riasy (celé pláty alebo polovice) sú vhodné na všetky druhy sushi
- plátky môžete tiež rozdrviť a posypať nimi hotové jedlo, napríklad rybie filé.
- Nori sa môže tiež nakrájať na pásiky a použiť ako ozdoba na sushi, rizoto, syr.
- Plátky morských rias môžete napríklad pridať do zeleninového šalátu alebo do nich zabaliť ochutenú ryžu a upiecť v rúre ako závitok.
Odporúčaná denná dávka
Morské riasy obsahujú veľa prírodného jódu. Aby sa predišlo hyperfunkcii štítnej žľazy, neodporúča sa konzumovať viac ako 600 mikrogramov morských rias denne, čo zodpovedá 2 plátkom morských rias alebo 1,5 čajovej lyžičke drvených morských rias.
Skladovanie a zloženie
Hmotnosť: 130g . - 50ks v balení
Skladujte na suchom a tmavom mieste. Balené v praktickom uzatvárateľnom balení.
Riasy je potrebné vyťahovať len suchými rukami, vrecko odolné voči vlhkosti nechajte vždy vo vnútri balenia a balenie skladujte na suchom mieste. Vždy vytiahnite len požadované množstvo rias, vytlačte prebytočný vzduch a vrecko ihneď uzavrite pomocou uzáveru ZIP. Veľkosť listu z morských rias: 21x19 cm.
Vyrobené v Číne.
Vedeli ste, že:
Morské riasy Nori sa delia na pražené a nepražené. Pečené sú chrumkavejšie, jemnejšie a lahodnejšie ako nepražené. Neopražené Nori si môžete opiecť sami na plameni.
Kvalita morských rias závisí od odrody, rôznych časov zberu, umiestnenia pestovateľských zariadení, teploty a vodných prúdov, ale aj od spracovania. Najkvalitnejšie riasy sa zbierajú ako prvé v sezóne. Kvalitu väčšinou zistíme už pri kúpe riasy, keď je na obale označená farbou (farebným prúžkom alebo popisom GOLD, GREEN...). Kvalita rias klesá podľa farby kovov a potom nasledujú ďalšie farby:
1. platina (platinum) - najkvalitnejšia riasa, najtmavšia, takmer čierna, rovnomerne hustá, hladká, s jemnou mierne sladkou chuťou, takmer sa rozplývajúca na jazyku
2. golden (zlatá) - vysokokvalitná morská riasa, tmavozelená, rovnomerne hustá, husto tkaná, nepriehľadná, často používaná na prípravu sushi, stále jemnej chuti
3. strieborná - morská riasa priemernej kvality, stredne zelenej farby (čím tmavšia, tým lepšia), niekedy priehľadná, hrubší povrch, výraznejšia chuť
4. nekovové farby ako zelená, modrá, červená - najmenej kvalitná morská riasa, najlacnejšia odroda, svetlozelenej až hnedastej farby, priehľadná, hrubá a hrubšia, nerovnomerne stlačená, s dierami, málo chutná, zberá sa ako posledná v sezóne. Nie vždy je vhodný na sushi, hoci na obale sa odporúča na sushi.
Ak nie je obal označený farbou alebo popisom, skúste riasy posúdiť sami podľa farby, priehľadnosti a chuti.
Ak sú morské riasy hnedé alebo zapáchajú, neodporúča sa ich konzumovať.
Hmotnosť | 0.2 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.