Popis
Miso je fermentovaná vyzretá pasta zo sójových bôbov, ryže, pšeničnej alebo jačmennej múky. Žlté, stredne silné, slané korenie je najčastejšie používané pri príprave typickej japonskej miso polievky a na dochutenie ďalších polievok, na prípravu omáčok, dochutenie restovaných jedál, cestovín, do marinád, dresingov, nátierok a pod.
Obsahuje živé enzýmy, ktoré pomáhajú pri trávení, ovplyvňuje vyváženosť prírodných sacharidov, dodáva esenciálne aminokyseliny, vitamíny, minerály a proteíny vo vyváženom zložení. Obsahuje aj vitamín B12. Miso prospešne alkalizuje krv. Tiež slúži na povzbudenie životnej sily, podporuje látkovú výmenu, vyživuje pokožku a krv a tým podporuje tvorbu buniek a kožného tkaniva, pomáha pri srdcových chorobách, rozpúšťa v krvi cholesterol, cievy sú potom pružnejšie, je veľkou pomocou pri predchádzaní arterioskleróze alebo vysokému krvnému tlaku, zmierňuje dôsledky fajčenia, konzumácie alkoholu a rádioaktívneho žiarenia, pomáha ako prevencia proti alergiám a tuberkulóze.
Pridávame už do takmer hotového pokrmu, aby sme už nevarili a nepripravili pokrm o výživné látky z miso pasty.
Toto dochucovadlo môžeme uchovávať až po dobu niekoľkých mesiacov. Akonáhle však už raz otvoríme jeho balenie, musíme ho držať v chladničke alebo na inom chladnom mieste.
Miso mugi má svoju sýtu chuť a tmavú farbu. Je vyrábané rodinnou firmou viac ako 60 rokov a stále zachováva tradičné výrobné postupy.
Zloženie: sójové bôby, jačmeň 29,5%, morská soľ 6%, sladký zemiakový sirup (zemiakový škrob a jačmenný slad), alkohol 2%, fermentačný činidlo (Aspergillus oryzae)
Vyrobené v: Japonsko
Hmotnosť: 400g
Alergény: sójové bôby
Hmotnosť | 0.42 kg |