Popis
Miso je fermentovaná zrelá pasta vyrobená zo sójovej, pšeničnej alebo jačmennej múky. Žlté, stredne silné, slané korenie sa najčastejšie používa pri príprave typickej japonskej polievky miso a na dochutenie iných polievok, omáčok, pečených jedál, cestovín, marinád, dresingov, nátierok atď.
Obsahuje živé enzýmy, ktoré podporujú trávenie, ovplyvňuje rovnováhu prírodných sacharidov, poskytuje esenciálne aminokyseliny, vitamíny, minerály a bielkoviny vo vyváženom zložení. Obsahuje aj vitamín B12. Miso priaznivo alkalizuje krv. Slúži tiež na stimuláciu životnej sily, podporuje látkovú výmenu, vyživuje pokožku a krv, a tým podporuje tvorbu buniek a kožného tkaniva, pomáha pri srdcových ochoreniach, rozpúšťa cholesterol v krvi, zvyšuje pružnosť ciev, je veľkým pomocníkom pri prevencii arteriosklerózy alebo vysokého krvného tlaku, zmierňuje účinky fajčenia, konzumácie alkoholu a rádioaktívneho žiarenia, pomáha ako prevencia proti alergiám a tuberkulóze.
Pridávame ho do takmer hotového pokrmu, aby sme ho nerozvarili a nepripravili o živiny z miso pasty.
Toto korenie môžete skladovať až niekoľko mesiacov. Po otvorení obalu ho však musíme uchovávať v chladničke alebo na inom chladnom mieste.
Toto miso má svoju charakteristickú chuť a tmavú farbu.
Zloženie: celé sójové bôby 58 %, voda, jedlá morská soľ, pražená jačmenná múka, fermentačné činidlo (Aspergillusoryzae).
Už nevarte.
Po otvorení skladujte v chladničke.
Vyrobené v Japonsku
Hmotnosť: 400 g
Hmotnosť | 0.42 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.