Popis
Používa sa na prípravu más, zeleniny, rezancov, marinád.
Zloženie: výťažok z ustríc 30%, sójová omáčka (sójové bôby, pšeničná múka, soľ), voda, cukor, soľ 8,1%, škrob, regulátor kyslosti E575, konzervant E211
Alergény: pšenica, ustrice, sója.
Po otvorení skladovať v chladničke.
VYROBENÉ V: Thajsko
Hovädzie mäso v ustricovej omáčke
300g hovädzieho mäsa (zadné, roštenka, sviečková ...)
1 väčšia mrkva
1 červená paprika
1 cibuľa
ružičky z 1/2 brokolice
4 pol.lžíce ustricovej omáčky
2 pol.lžíce sójovej omáčky
1pol.lžíce ryžového vína alebo suchého cherry
olej
Mäso si nakrájame na čo najtenšie plátky a tie na rezance. Najlepšie sa nám to bude robiť, ak mäso bude mierne zmrznuté. Vložíme najmenej na 2 hodiny do marinády z ustricovej a sójovej omáčky a ryžového vína.
Medzitým si na rezance pokrájame zeleninu a rozoberieme brokolicu.
Na panvici rozpálime dostatočne olej a mäso aj s marinádou na ňom sprudka opekáme asi 5 minút. Potom vyberieme, pridáme trochu oleja a vložíme orestovať zeleninu, brokolicu až naposledy. Keď je zelenina na skus, vrátime mäso, pridáme podľa chuti ešte ustricovú omáčku a prehrejeme. Podávame s rezancami alebo ryžou basmati (jazmínovú).
Hmotnosť | 0.7 kg |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.